fbpx

زيارة نادي المسنين في وست القنطرة ومنزل رعاية المسنين في محافظة الإسماعيلية

Sinai University > Physical > زيارة نادي المسنين في وست القنطرة ومنزل رعاية المسنين في محافظة الإسماعيلية

زيارة نادي المسنين في وست القنطرة ومنزل رعاية المسنين في محافظة الإسماعيلية

Under the auspices of Prof. Dr. Hatem Elbolok, the University President and Prof. Dr. Hala Ezzeldeen, the dean of the faculty of physical therapy, the faculty of physical therapy send a delegation of Staff members (led by Prof. Hala Ezzeldeen, the dean) and third level Physical therapy students (5 Students) to visit an elderly club in west Kantara and an elderly care home in Ismailia.
The Elderly Club had 40 female visitors; Assist. Prof Salaheldin Raslan gave the elders a five-minute talk followed by cardiovascular, cardiopulmonary & musculoskeletal functions assessment (done by our students).
Then, the delegation visited an elderly care home in Ismailia (23 guests). The students gave the guest a quick cardiovascular, cardiopulmonary & musculoskeletal functions assessment followed by a demonstration to a home exercises program for each case individually.

زيارة نادي المسنين في غرب القنطرة ومنزل رعاية المسنين في محافظة الإسماعيلية

تحت رعاية الأستاذ الدكتور حاتم البلوك، رئيس الجامعة، والأستاذ الدكتورة هالة عزالدين، عميد كلية العلاج الطبيعي، قامت كلية العلاج الطبيعي بإرسال وفد من أعضاء هيئة التدريس (بقيادة الدكتورة هالة عزالدين) وطلاب العلاج الطبيعي من المستوى الثالث (5 طلاب) لزيارة نادي للمسنين في غرب القنطرة ودار رعاية للمسنين في محافظة الإسماعيلية.

وتم استقبال 40 زائرة في النادي، حيث قدم الدكتور صلاح الدين رسلان محاضرة قصيرة للمسنين، تلاها تقييم لوظائف الجهاز القلبي الوعائي والتنفسي والعضلي الهيكلي (قام به الطلاب).

ثم قام الوفد بزيارة دار رعاية للمسنين في الإسماعيلية (23 ضيفًا)، حيث قام الطلاب بإجراء تقييم سريع لوظائف الجهاز القلبي الوعائي والتنفسي والعضلي الهيكلي، تلاها عرض لبرنامج تمارين منزلية لكل حالة